maanantai 17. maaliskuuta 2014

Käynti rokotuksessa

Titus kävi tänään ensimmäistä kertaa eläinlääkärissä meidän kanssamme, toki oli pentuetarkastuksessa ollut jo aiemmin kasvattajansa mukana. Titus käyttäytyi oikein mallikelpoisesti koko ajan eikä edes huomannut koko rokotuspiikkiä, kiitos lääkärin antamien herkkupalojen. Painoa oli kertynyt 3,2 kg. Koiran sirusta saatiin mitattua myös ruumiinlämpötila, joka oli kuulema hieman alhainen muttei mitenkään huolestuttava.

Eläinlääkäriltä saimme ohjeita myös mm. korvakarvojen nyppimisestä, kynsienleikkuusta ja ravitsemisesta. Oksentelu oli todettu hieman huolestuttavaksi. Lääkärin mukaan maasta löytyneiden esineiden syömistä tulisi valvoa tarkasti, koiran omat aivot kun eivät tahdo oikein riittää. Joka tapauksessa taisimme selvitä pelkällä säikähdyksellä, sillä nyt Titus vaikuttaa taas täysin normaalilta ja hyväkuntoiselta pennulta. Ei siis hätää.

Nyt on siis rokotuskortti saatu ja leimattu. Passia emme tarvinneet, Tituksen kanssa kun ajateltiin pysytellä lähinnä rajojen tällä puolen. Nelisen viikkoa vielä odotellaan ennen seuraavaa rokotusta. Uusien suositusten mukaan saman valmistajan kaikki neljä rokotusta saa nyt antaa kerralla, vaikka vielä jonkin aikaa sitten sitä ei suositeltukaan.

Kaikki näyttäisi nyt siis olevan taas kunnossa. Vielä jonkin aikaa tarkkailemme hieman Tituksen vointia, mutta muuten ei ilmeisesti näyttäisi olevan mitään syytä huoleen. Arki jatkuu...

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että Titus on nyt kunnossa. Kuinkas sattuikaan. Helmikin oksensi pariin otteeseen noin vuorokausi ennen ensimmäistä rokotusta. Arveltiin kyseessä olevan jokin pöpö, koska Winhalla oli samaa vaivaa. Molemmat olivat kyllä ihan reippaita muuten, ja Helmi sai rokotuksensakin varattuna aikana. Terkkuja perheelle ja Titukselle paljon rapsutuksia :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja terveisiä vaan sinnekin.
    Hauska kuulla, että Helmillä ja Winhalla on kaikki niin kuin pitää. Titus on ollut hyvässä kunnossa jo heti oksentelun seuraavasta päivästä lähtien, eikä mitään ongelmia ole ilmennyt. Rapsutukset otettiin jo innokkaasti vastaan.

    VastaaPoista